CV № 417184 din 1 aprilie 2024

CV: Operator sau asistent

Femeie, 20 ani, medii de specialitate studii.
Sal. negociabil
Anenii Noi
Full-time
CV № 417184 din 1 aprilie 2024
Informația de contact a candidaților
este accesibila doar pentru utilizatorii inregistrați.
Experiența
1 an
septembrie 2023 - până in prezent
8 luni
Angajat logistic
Înregistrarea călătoriilor și livrărilor, Peste hotare
Domeniu: Transport, logistică și comerț exterior

Lucrez sub un contract de ucenicie (ce durează 3 ani sau până demisionez), după ce am făcut stagiu și am lucrat sub contract de ucenicie de vară (contract de 3 luni).
Ca ucenic, înregistrez pe documente Excel livrările pe baza facturilor pe care șoferii mi le aduceau, ca la final de lună să trimit clienților un rezumat a serviciilor noastre și valoarea în euro a serviciilor date. Valoarea serviciilor se calculează după numărul de livrări, tone și km; pentru fiecare client am un tarifar aparte în baza km. Tarifarul, desigur, este gestionat de către logistici și director.
La început gestionam rezumatele călătoriilor doar pentru un client. La momentul de față mă ocup de înregistrarea serviciilor a 3 clienți, unde șoferii noștri sunt la îndemâna lor în fiecare zi. Dar am alți 3 clienți care dispun mai rar de șoferii noștri, fie pentru că au colaborări și cu alte companii de transporturi, fie pentru indisponibilitatea noastră (șoferi ocupați).

Răspund la telefon și sunt în stare să duc conversații dacă am la dispoziție informațiile care pot fi cerute, cum ar fi: unde se află un șofer (utilizăm o aplicație de navigator, unde fiecare camion are un localizator), sau dacă e un șofer în căutare de post de muncă (în cazul dat scriu datele lui și le transmit colegilor), sau dacă sunt căutată eu pentru întrebări referitor la rezumatele făcute de mine. Însă, de obicei ne sună clienți ca să întrebe de disponibilitatea șoferilor, și de asta se ocupă colegii mei.

Dacă am ceva neclarități despre o livrare sun șoferul pentru explicații. De exemplu, se întâmplă ca șoferul să aibă 3 livrări pe zi, de unde el începe să livreze de la șoferul cel mai îndepărtat la cel mai apropiat (face km mai mulți pentru clienții care ne plătesc doar dusul); eu sunt nevoită să știu dacă a fost dorința șoferului (clientul nu ne plătește) sau o cerință de la client (clientul ne plătește).

Mai rar, dar îndeplinesc și alte sarcini: arhivarea în hârtie a documentelor în fiecare lună (documentele rămân la dispoziția companiei timp de 10 ani), rezumarea prestațiilor serviciilor pentru fiecare client și șofer în parte (pentru a vedea de exemplu cât câștig ne aduce fiecare șofer de la fiecare client). Alte sarcini mi se întâmplă să le fac împreună cu colegii mei; altele, dacă sunt disponibilă, le fac în locul lor.

Sunt disponibilă și pentru altă poziție de muncă dacă îmi sunt furnizate informațiile și instruirea necesară.

iunie 2022 - septembrie 2022
3 luni
Ucenicie de vară
Logistica, Peste hotare
Domeniu: Transport, logistică și comerț exterior

Fiindcă făceam stagiul la compania de Transporturi, am decis să lucrez și pe timp de vară chiar și la un salariu mic (ca de stagiar), pentru ca să acumulez cunoștințe în sectorul logistic.
În această perioadă am și început a înregistra călătoriile șoferilor pentru clienți (la momentul dat doar pentru un client).
Mi-au propus să lucrez și pe timp de colegiu, dar am insistat să mă concentrez doar pe studii. Așa că mi s-au demonstrat disponibili după ce termin colegiul.
După ce mi-am luat diploma de colegiu, fiind așteptată de ei, am fost pentru un interviu (mai mult ca să discutăm despre propunerile lor) și m-am angajat în septembrie.

mai 2022 - iunie 2022
1 luna
Stagiar logistic
Logistica, Peste hotare
Domeniu: Transport, logistică și comerț exterior

Inițial, la compania de Transporturi am făcut un stagiu școlar timp de o lună, făcând sarcini ușoare.

Studii
Studii medii de specialitate
până in 2023
Institutul de Învățământ Enrico Mattei (Fiorenzuola d'Arda, Italia)
Specialitatea: Institut tehnic – sector: Economic – adresa: Administrație, finanțe și marketing.
Competente-cheie
Romana — Materna
Rusa — Elementar
Italiana — Fluent
Franceza — Medium
Engleza — Medium

Mă consider descurcăreață în ceea ce ține de lucru. Știu să fac lucrul la timp, repede sau încet, în dependență de mulți factori. Învăț lucrul rapid și mă adaptez ușor.
Cunosc limba italiană (o vorbesc de 5 ani, timp în care am studiat la colegiu și am finisat studiile cu 100|100).
Alte limbi străine le-am finisat cu note înalte, dar nu am avut ocazia să le vorbesc fluent așa cum în limba italiană.
De exemplu, știu limba engleză (și la moment încă continui să o învăț). Sunt capabilă să înțeleg în linii generale și să comunic. Nu am un certificat, dar consider să fiu de un nivel B1.
Am învățat limba franceză. Am avut și câteva ocazii să o vorbesc cu câteva fete africane. La fel - o înțeleg în linii generale și pot să mă exprim în franceză. Susțin să fiu la un nivel A2 sau B1, doar pentru că la moment mă concentrez asupra limbii engleze. În dependență de cerințe mă concentrez pe limba necesară.
În limba rusă am avut mai puține ocazii să vorbesc. Fapt pentru care datorez că limbile mai sus evidențiate le cunosc mai bine decât limba rusă. O vorbesc și o înțeleg elementar.

Informații suplimentare
disponibil pentru detașări de serviciu
permis de conducere B
Cetațenie:
Moldova,
Romania

Hobby-uri și interese:
- desenul, pictura (cu premii)
- scrierea poeziilor, textelor, gândurilor (cu premii, și o poezie publicată într-o carte)
- crearea lucrurilor manual (de ex. flori din hârtii sau din plastic)
- cititul (mai mult pe genul romantic)
- dansul (am făcut și școală)
- sportul (deseori alerg, fac exerciții sportive; când eram la școală jucam baschet, volei și fotbal; am participat și la turnee de baschet dintre școli)
- dame (îl joc mai des cu tatăl)
- fotografia
- camping în pădure sau pe malul mării
- călătoriile
- organizarea surprizelor sau a evenimentelor (nu e că am organizat ceva evenimente importante, dar îmi vin multe idei pentru organizarea lor)

Calități personale:
- creativă
- organizatoare
- artistică
- timidă (inițial)
- perseverentă și disciplinată

Adaug:
La moment sunt încă în Italia sub contract de muncă, dar după condițiile și ofertele de muncă sunt disponibilă să mă întorc în Moldova. Am perioadă în care vin în țară, și dacă va fi necesar vom stabili o zi pentru un interviu de angajare.
În Moldova nu dispun de un autovehicul propriu, dar dacă mă angajez, o să fac tot posibilul ca cu timpul să îmi iau. Trăiesc la țară, la o oră depărtare de Chișinău.
În rest, cum am mai precizat, sunt disponibilă și pentru alte poziții de muncă în cazul în care mi se oferă informații și instruire pentru poziția dată.

Informația de contact a candidaților
este accesibila doar pentru utilizatorii inregistrați.