Regulamentul site-ului

General:
Inregistrandu-se pe pagina web Rabota.md utilizatorul isi exprima angajamentul sa respecte prevederile mentionate in acord al utilizatorului si isi asuma toate drepturile si obligatiile prevazute de acesta in legatura cu utilizarea paginii web.

Inregistrandu-se pe pagina web Rabota.md utilizatorul isi exprima acordul fata de publicarea cu acces liber a datelor sale cu caracter personal.

Inregistrandu-se pe site-ul Rabota.MD, utilizatorul este deacord cu faptul ca el va receptiona expedieri informative din partea site-ului la adresa de e-mail, furnizata in timpul inregistrarii.

Protectia datelor cu caracter personal ale utilizatorilor este asigurata in conformitate cu termenele si conditiile privind protectia datelor cu caracter personal si comertul electronic.
Reguli generale:
 1. Pagina web Rabota.md este o resursa informationala care se premodereaza. Toate anunturile parvenite (privind posturile vacante, CV-urile) sunt in prealabil supuse moderarii. Moderatorul are dreptul sa nu admita anuntul spre publicare in cazul in care acesta nu corespunde rigorilor prezentului regulament. Administratia paginii web isi rezerva dreptul de a nu admite anuntul spre publicare fara a fi nevoita sa ofere explicatii.
 2. Atit anunturile publicate contra plata, cit si cele gratuite trebuie sa corespunda cerintelor impuse de administratia paginii web.
 3. Administratia paginii web nu poarta nici o raspundere pentru actiunile angajatorilor si celor aflati in cautarea unui loc de munca.
 4. Administratia paginii web isi rezerva dreptul de a modifica regulamentul existent.

Fiecare anunt privind un post vacant, parvenit pe pagina web rabota.md, este supus moderarii manuale. In acest mod se evita publicarea spamului si a anunturilor dubioase.

Este interzisa publicarea pe pagina web a anunturilor care:
 • impun conditii, ce limiteaza drepturile celor aflati in cautarea unui loc de munca din punct de vedere al criteriilor de sex, virsta, situatie familiala si altele, care nu au nici o legatura cu calitatile profesionale ale angajatilor (conform prevederilor Legii Nr.121 din 25.05.2012 cu privire la asigurarea egalitatii);
 • anunturile angajatorilor, care implica colectarea platilor de la candidati pentru angajare.
 • contravin legislatiei Republicii Moldova;
 • nu contin informatii despre posturile vacante (reprezentind de fapt publicitate, plingeri la adresa angajatorilor necinstiti etc.);
 • contin injuraturi sau cuvinte obscene;
 • contin oferte de locuri de munca in strainatate fara a fi indicat numarul licentei firmei, care presteaza servicii de angajare peste hotare;
 • au un evident caracter fraudulos;
 • nu contin o denumire concreta a postului vacant si descrierea acestuia.
Reguli de publicare a anunturilor privind posturile vacante parvenite de la utilizatorii inregistrati:
 1. Utilizatorii inregistrati au posibilitatea sa publice gratuit trei anunturi sau de trei ori sa actualizeze (sa ridice) anunturile deja publicate in decursul unei saptamini. Pentru fiecare anunt suplimentar sau pentru fiecare actualizare (ridicare) a unui anunt publicat se percepe plata in marime de 1 leu.
 2. Publicitatea cursurilor si trainingurilor, precum si anunturile angajatorilor care ofera instruire contra plata, sunt publicate numai in rubrica Cursuri, Traininguri.
 3. Numarul de anunturi publicate si de actualizari ale anunturilor nu este limitat.
 4. Pentru publicarea unui anunt in rubricila ”Locuri de munca in strainatate” se percepe plata in marime de 5 lei. Totodata este necesar sa se tina cont de faptul ca anunturile privind ofertele de locuri de munca in strainatate pot fi publicate doar in rubrica respectiva (”Locuri de munca in strainatate”).
 5. In cazul incalcarii repetate a regulamentului administratia paginii web isi rezerva dreptul de a sterge profilul personal al utilizatorului.
 6. Numarul de telefon si adresa electronica indicate in profilul companiei sau in anuntul publicat sunt atribuite cabinetului personal si nu pot fi folosite de un alt utilizator inregistrat.
 7. Este interzisa dublarea conturilor, adica plasarea anunturilor identice ale uneia si aceleiasi companii de pe conturi diferite in vederea obtinerii bonusului.
Suplinirea contului:
Contul poate fi suplinit in modul urmator:

 1. Prin intermediul oricarui terminal (pentru aceasta trebuie sa gasiti logoul rabota.md si sa va introduceti login-ul).
 2. prin virament (prin intermediul transferului bancar pe numele persoanei juridice, suma minima in acest caz fiind de 100 lei).
Atentie! La suplinirea contului prin card bancar sau prin terminal, factura nu se emite. Daca aveti nevoie de factura, supliniti contul doar prin transfer bancar. Suma minima achitata prin transfer – 100 lei.
Prețurile indicate pe site, sunt actuale doar pentru companiile moldovenești. Pentru companiile străine prețul se discută individual.
Cerinte obligatorii fata de titlul anuntului (denumirea postului vacant):
 1. titlul trebuie sa contina denumirea postului vacant la nominativ (de exemplu, ”Продавец”, ”Contabil”);
 2. titlul nu trebuie sa contina informatii inutile (codul postului vacant, cerinte fata de candidati etc.);
 3. este interzisa introducerea titlului postului vacant (rubrica ”Functia”) cu majuscule sau prin transliterare, precum si in orice alt mod, ce ar ingreuna citirea lui.
Cerinte obligatorii fata de textul anuntului:
 1. textul anuntului trebuie sa corespunda cerintelor prezentului regulament;
 2. este interzisa plasarea in anunturi a informatiilor de caracter publicitar si a linkurilor catre alte pagini web
Decizia cu privire la publicarea sau nepublicarea anunturilor se ia de catre moderator. Prin urmare, in acest proces nu este exclus factorul uman. S-ar putea ca moderatorul din intimplare sa nu observe un anunt, care a fost plasat cu incalcarea regulamentului. Astfel de cazuri pot fi semnalate de oricare utilizator prin intermediul rubricii «Contacteaza moderatorul». Un anunt publicat cu incalcarea regulamentului va fi blocat.

Referitor la toate subiectele legate de publicarea anunturilor gratuite rugam sa ne contactati prin intermediul rubricii «Contacteaza moderatorul»
Reguli de publicare a anunturilor VIP privind posturile vacante:
Elaborarea machetei

Facind comanda pentru publicarea unui anunt VIP compania urmeaza sa expedieze la adresa electronica rabota@rabota.md textul anuntului si logoul companiei sau doar textul daca doreste sa publice anuntul incognito. Ca raspuns el va primi machete anunturilor spre aprobare. O macheta standard este elaborata in decurs de doua ore.

Macheta standard

Macheta standard consta din urmatoarele elemente:
 • logo (se plaseaza in partea de sus, in centrul machetei);
 • cimpul de sus (color sau alb) cu o fraza introductiva (de exemplu, ”Compania angajeaza …”), acest cimp poate lipsi;
 • denumirea postului vacant;
 • textul anuntului;
 • cimpul de jos (color sau alb) cu datele de contact (telefon, adresa electronica), acest cimp poate lipsi;
 • elementele machetei standard sunt amplasate in ordinea prezentata; cimpul de sus si cel de jos au aceeasi culoare;
 • toate anunturile parvenite de la o singura companie (un singur cabinet personal) vor fi publicate cu acelasi logo (sau fara el); publicarea acestor anunturi cu logouri diferite nu se admite.
Model de anunt in baza unei machete standard
Pentru plasarea unui logo aditional (in cazul in care compania doreste sa publice un anunt cu doua sau trei logouri) se achita o plata suplimentara in marime de 10% din valoarea publicarii anuntului.

Model de anunt cu mai multe logouri
Macheta nestandardizata

Toate celelalte tipuri de machete ce nu corespund schemei descrise mai sus sunt nestandardizate. Anunturile publicate in machete nestandardizate nu pot fi redactate de catre beneficiar, redactarea lor fiind efectuata doar de moderator. Pentru elaborarea si gestionarea anunturilor in baza unor machete nestandardizate se achita o plata suplimentara in marime de 50% din valoarea publicarii anuntului.

Model de anunt in baza unei machete nestandardizate
De asemenea sunt considerate nestandardizate anunturile publicate in forma de link extern cu trecerea catre o alta pagina web. Pentru publicarea acestor anunturi se achita o plata suplimentara in marime de 25% din valoarea publicarii anuntului.

Anunturile publicate in forma de imagine in format grafic elaborat de beneficiar se achita ca fiind standarde. Asemenea anunturi nu pot fi redactate de catre beneficiar de sine statator din cabinetul personal.

Model al unui astfel de anunt
Termenul de elaborare a machetei individuale se discuta separat in functie de complexitatea acesteia. Dupa aprobarea de catre client anunturile sunt publicate, iar clientului i se expediaza nota de plata. Anunturile parvenite de la companiile din strainatate sunt publicate doar dupa efectuarea platii in avans.

Gestionarea ulterioara a anunturilor VIP de catre utilizatori:

Dupa publicarea primului anunt VIP compania primeste datele necesare pentru accesarea profilului personal – login-ul si parola. Cabinetul personal ofera posibilitatea de a gestiona anunturile, adica:
 • a ridica anuntul si a seta ridicarea automata a acestuia;
 • a urmari pozitiile postului vacant pe pagina web;
 • a redacta anuntul (doar in cazul anunturilor in baza machetei standard);
 • a publica anunturi noi;
 • a anula publicarea.
Tot in cabinetul personal ajung si CV-urile expediate de utilizatori direct de pe pagina web.

Anuntul redactat de utilizator este supus verificarii de catre moderator. Moderarea anunturilor parvenite intre orele 9.00 si 18.00 in zilele de lucru se face in decursul unei ore. Anunturile noi expediate moderatorului din cabinetul personal sunt publicate in decurs de doua ore. Moderatorul are dreptul sa modifice textul anuntului in cazul in care acesta nu corespunde regulamentului.

Gestionarea anunturilor VIP prin intermediul moderatorului

Utilizatorul poate renunta la redactarea/adaugarea/stergerea de sine statator a anunturilor, expediind solicitarea de operare a modificarilor respective la adresa electronica rabota@rabota.md. Solicitarile parvenite intre orele 9.00 si 18.00 in zilele de lucru vor fi indeplinite in decursul de doua ore. Se admite si redactarea anunturilor prin telefon, dar in acest caz administratia paginii web nu poarta raspundere pentru corectitudinea modificarilor operate. Redactarea anunturilor in baza unei machete nestandardizate se face doar prin intermediul moderatorului.

Moderarea anunturilor pe timp de noapte, in zilele de odihna si de sarbatoare

Moderarea (verificarea si publicarea) anunturilor pe timp de noapte (dupa 18.00), in zilele de odihna si de sarbatoare se face in functie de timpul disponibil.

Actualizarea (ridicarea) anunturilor

In decursul primei saptamini anunturile VIP sunt ridicate automat, de patru ori pe zi. Ulterior ridicarea anunturilor cu actualizarea datei (atit pe pagina principala, cit si in rubrici) se efectueaza de catre beneficiar cu ajutorul butonului ”Ridica in top” din cabinetul personal sau setind ridicarea automata cu programarea zilei si orei dorite. In decurs de 30 de zile se ofera 10 ridicari gratuite, plata pentru fiecare ridicare ulterioara fiind de 5 lei.

Odata cu publicarea primului anunt administratia paginii web ofera un bonus in marime de 40 ridicari. In cazul prelungirii sau reluarii publicarii bonusul nu se ofera. Contul poate fi suplinit prin intermediul oricarui terminal sau solicitind nota de plata.
Bonusurile se ofera la discretia administratiei site-ului Rabota.md si pot fi anulate in orice moment.

Accesul utilizatorilor VIP la baza de date a CV-urilor

O data la 30 de zile clientii VIP beneficiaza de acces la datele de contact din 15 CV-uri din baza de date a CV-urilor. In urma expirarii perioadei de plasare a anunturilor (perioada cand contul VIP este inactiv) accesul la baza de CV-uri se stopeaza, indiferent de cantitatea vizualizarilor contactelor in timpul perioadei active. Costurile de accesare a bazei de date a CV-urilor pot fi consultate la adresa: https://www.rabota.md/ro/prices/cv
Bonusurile se ofera la discretia administratiei site-ului Rabota.md si pot fi anulate in orice moment.

Traducerea anunturilor

Traducerea anunturilor (in limbile rusa, romana, engleza) se efectueaza gratuit in cazul in care compania publica concomitent până la trei anunturi.

Important

Administratia paginii web nu poarta raspundere pentru numarul si calitatea CV-urilor expediate.
Reguli de publicare a CV-urilor:
 • CV-urile pot fi publicate doar de utilizatorii inregistrati..
 • Nu se admite publicarea CV-urilor care:
  - nu contin informatii relevante despre cel aflat in cautarea unui loc de munca (reprezentind de fapt publicitate, oferte de marketing in retea etc.);
  - contin injuraturi sau cuvinte obscene;
  - propun servicii cu caracter criminal, sexual si alte servicii ilegale;
  - au fost publicate in rubrica ”Joburi”;
  - contin linkuri catre alte resurse;
  - apartin unui grup de persoane sau companii care ofera anumite servicii.
 • Se admite plasarea unui CV in mai multe categorii ce corespund postului vacant indicat.
 • Titlul CV-ului (rubrica ”Functia”) trebuie sa corespunda rubricii, in care este publicat anuntul. Moderatorul are dreptul sa publice anuntul in alta rubrica decit cea indicata de utilizator.
 • Este interzisa includerea in CV a datelor cu caracter personal si a datelor de contact (nume, prenume, adresa electronica, adresa de domiciliu, numarul de telefon, linkuri catre conturile de pe retelele de socializare, contul Skype etc.) in cimpurile de acces public (”Responsabilitati, functii, performante”, ”Competente-cheie”, ”Despre sine”).
Reguli de includere a fotografiilor in CV

In anunt poate fi inclusa doar fotografia personala a celui aflat in cautarea unui loc de munca.

Este interzisa publicarea fotografiilor in care:
 • nu se vede fata persoanei;
 • sunt prezente mai multe persoane;
 • nu apare persoana aflata in cautarea unui loc de munca (imagini din Internet, fotografii ale persoanelor publice, personajelor din desene animate, obiecte neinsufletite);
 • persoana apare dezgolita.
Acces la baza de CV-uri:
Toata informatia indicata de catre candidati in CV-urile plasate pe site-ul Rabota.md, se publica cu acces deschis, cu exceptia datelor de contact/ datelor personale: nume si prenume, numar de contact, adresa de e-mail, adresa postala, link-urile catre alte pagini de socializare.

Posibilitatea de a accesa datele personale ale candidatilor au doar:
 1. Utilizatorii care publica anunturi VIP – pot deschide lunar datele de contact a 15 CV-uri. Acest bonus nu este cumulativ. Bonusurile neutilizate in luna curenta nu pot fi transferate pentru luna urmatoare.
 2. Utilizatorii care au achitat accesul la baza de CV-uri: https://www.rabota.md/resumes/index-ro.php
Atentie! Administratia site-ului nu duce raspundere pentru corectitudinea informatiei publicate in CV si pentru actiunile candidatului. Datorita numarului mare de CV-uri care se publica pe site, administratia nu poate tine cont de actualitatea lor.

Confidentialitate

Protectia datelor cu caracter personal ale utilizatorilor este asigurata in conformitate cu Politica de confidențialitate.
Plata prin card bancar VISA si Mastercard:
Se accepta carduri bancare VISA si Mastercard. Plata minimă este de 10 lei.
Securitatea tranzactiei este asigurata de protocolul https, prin criptarea tuturor datelor transmise.

Returnarea banilor

Pentru returnarea banilor transferati, trebuie sa trimiteti o cerere la rabota@rabota.md, specificand login-ul cu care va conectati la contul personal pe Rabota.md. Banii vor fi returnati pe cardul cu care a fost efectuat transferul. Va fi returnata doar suma neutilizata.
Intra in cont prin