rabota@rabota.md

O zi la "Studio Moderna" – compania la care convorbirile telefonice in timpul orelor de munca sunt apreciate!

Allmoldova.com în colaborare cu site-ul Rabota.md lansează o serie de articole despre modul de organizare a activității la oficiile din Republica Moldova. Noi vom pătrunde "după cortină", și vă vom arăta totul pe dinăuntru. Stați pe fază, vă promitem că va fi interesant.

Centrul de apel

Prima companie este Studio Moderna – jucător de frunte pe piața telemarketingului în Europa Centrală și de Est. Vă puteți imagina? Numai în oficiul Studio Moderna de la Chișinău lucrează peste 700 de angajați!

Operator

Oficiul Studio Moderna de la Chișinău

Locație: Clădirea uzinii "Topaz", Buiucani, Chișinău.
Domeniul de activitate: Marketing direct, vînzarea mărfurilor de marcă prin telefon.
Numărul de angajați: peste 700 de persoane.
Salariul minim la oficiu: 3000 lei.
Salariul mediu: 5-6 mii lei.
Anul lansării la Chișinău: octombrie 2010.

Operator

Domeniul de activitate

Studio Moderna se ocupă de vînzarea mărfurilor de larg consum prin intermediul telefonului. Colaboratorii le telefonează clienților și le propun diverse mărfuri de brand cu oferte și promoții speciale.

Yuri Gagarin motivează

Locație

Studio Moderna ocupă integral un etaj în clădirea uzinii “Topaz” de la Buiucani. Oficiul este convențional împărțit în două — partea vorbitoare de limbă rusă cu 400 de angajați și partea vorbitoare de limbă română cu 100 angajați. Astăzi în republică și în capitală funcționează 9 magazine ale companiei. Recent s-a deschis o sucursală la Bălți cu 100 de angajați.

O inscriptie în sală pentru cei mai “tari” operatori

Sala Studio Moderna

Recrutarea

Compania Studio Moderna se dezvoltă și recrutează personal nou. În fiecare săptămînă 5-10 persoane sunt invitate pentru interviu la oficiu. „Interviurile le petrecem în grup din economie de timp, dar și pentru a stimula candidații. În echipă oamenii se simt mai degajați, doresc să fie remarcați, concurează între ei, iar noi îi alegem pe cei mai buni”, — ne-a relatat Angela Negoiță, Manager HR la Studio Moderna.

Problema genului

La Studio Moderna nu există priorități pentru femei sau bărbați în ceea ce ține angajarea personalului. Compania îi acceptă și pe unii, și pe alții, indiferent de vârstă și educație.

Operator

Interviu

Pentru a deveni angajat al Studio Moderna, pentru început e necesar de a trece interviul clasic, care durează nu mai mult de 40 de minute. Fiți pregătiți că vi se va cere să convingeți pe cineva că hobby-ul Dvs. este util sau că echipa favorită de fotbal este cea mai bună. Astfel managerul descoperă dacă sunteți un bun interlocutor și cît de degajat sunteți într-o conversație.
„Mai întîi de toate, alegem persoanele responsabile și încrezute în forțele proprii, care își ating scopurile. Cei mai buni vînzători întotdeauna sunt oameni cu o voință puternică”, — ne-a comunicat Angela Negoiță.
Candidații selectați participă la un curs de formare cu o durată de cinci zile. La această etapă iau cunoștință de produse și specificul muncii. Instruirea constă din teorie și exerciții practice. Apoi candidații vor avea parte de o perioadă de probă, care va dura trei luni.

Promoție: Adă un prieten să colaboreze cu noi și primește o mie de lei

Coach-ul le face un trening angajaților

Succesul înseamnă a continua cînd ceilalți renunță

Sălile

Pe perioada stagierii, novicii lucrează în sala pentru începători, unde sunt supraveghiați de către liderul grupului, care le oferă îndrumări și sfaturi. Sala pentru începători este cea mai mică.

Operator

După stagiere novicii sunt transferați în sala principală, unde lucrează mai mult de o sută de oameni. Operatorii lucrează în căști – le telefonează clienților companiei și le propun mărfuri. În sală e atît de multă gălăgie, încît cei neobișnuiți cu zgomotul pot crede la un moment dat că au nimerit într-un roi de albine gigantic. Colaboratorii sunt deja obișnuiți cu “zumzetul” colegilor: ei nu se aud decît pe sine și pe clienți. Activitatealor este supravegheată de superviseri.
Cei mai buni dintre lucrători au parte de o onoare deosebită – aceștia sunt transferați în sala VIP. Aici lucrează concomitent nu mai mult de douăzeci de persoane.
„Pe cei mai buni îi selectăm după anumite criterii, printre care volumul și numărul de vînzări și, desigur, disciplinarea”, — ne-a mai spus Angela Negoiță.

Vom realiza lucrări mărețe conform planului

Motivație

La Studio Moderna o atenție deosebită este acordată motivației. Angajații de la oficiu au permanent scopuri noi, pe care trebuie să le atingă. Dacă departamentul atinge o anumită limită la vînzări, pentru colaboratori sunt organizate excursii în aer liber, petreceri la sala de bowling, recreere în stațiunile balneare.
Oficiile Studio Moderna funcționează în 20 de țări din întreaga lume și permanent concurează între ele.
„Douăzeci dintre cei mai buni colaboratori din douăzeci de țări, în fiecare an, merg în călătorie într-un oraș european. Anul acesta au vizitat Barcelona, iar încurînd vor merge la Roma” — ne-a mărturisit Angela Negoiță.

Urmați dress-codul

La noi nu e voie să sudui!

Disciplinare

Centrul de apel Studio Moderna funcționează săptămîna întreagă, de la 7 dimineața pînă la 9 seara. Operatorii “vînd” șase ore și jumătate pe zi, cinci zile pe săptămină. Angajații au program de lucru “flexibil” . Este foarte comod, mai ales pentru studenți, tinerele mame sau persoanele din afara capitalei.
Lucrătorii operează pe calculatoare prin sistemul CRM – un sistem de supraveghere și contabilizare a vînzărilor, care analizează toți indicatorii, inclusiv profitul. Operatorul știe întotdeauna ce salariu va primi.
Calculatoarele angajaților sunt conectate la rețeaua Internet, dar au acces doar la site-ul Studio Moderna, unde se află catalogul de produse. La locul de muncă, operatorilor nu li se permite să vorbească la telefoane mobile sau să acceseze rețelele de socializare: tot ce nu ține de muncă este permis doar în timpul pauzelor.

Bucătăria

Fumatul

Timpul pentru fumat este limitat. Înainte de a ieși la fumat, colaboratorul apasă un buton special într-un program de calculator. Programul fixează perioada de absență. Pentru pauze se acordă 35 de minute.

Cum ai lucrat, așa ai și cîștigat

Salariul

La etapa inițială, angajații Studio Moderna au un salariu de la 3 pînă la 5,5 mii lei, salariul mediu al colaboratorilor cu experiență constituie 6 mii lei.Cititi de asemenea